\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Kuih Raya - 2Hari di Rawang.
08 August 2011@3:46 PM
Assalamualaikum warrahmatullahiwabarokatuh :)


Seperti yang dijanjikan , cewahhh ! HAHA . Aku nak bercerita la pasal kuih raya yang aku tolong buat tu . 2hari aku kat rumah akak ipar aku , memang tak rugi sebab dapat belajar buat kuih , sampailah aku packing kuih-kuih tu semua :)  Haaa berkobar-kobar nokk nak buat kuih . HAHA . Kuih memang macam-macam jenis lah tapi this year , makcik nak buat kuih 7jenis je . Sebab ada masalah tak dapat cuti kerja . HUHU . Takpelah yang ni pun dah terasa kesakitan pinggangku , HAKHAK . . Buat kuih dok bawah tau cik kak , mana ada orang buat kuih dok atas . Tak feeeeeeelllllllllllllllllllll BEB !!! HAHAHA . . Biasalah buat kerja sambil ngumpat tukar pendapat :P 


Jenis-jenis kuih yang aku TOLONG buat . 


Kuih Tart Blueberry - Selalu perisa nenas je kan , kita tukar perisa :)


Kuih Jejari Oat - Kuih oat luarannya disaluti serbuk susu :)


Kuih Suji - Kuih ni sape tak kenal , bau minyak sapi je dah menyengat . 


Kuih Almond London - Femes kat London jek . HAHA . 


Kuih Strawberry - Bentuk dan rasa strawberry . Nyummy ! xD


Kuih White Chocolate - Bentuknya sama macam almond london tapi kaler putih la .


Kuih Salji - Bhahahaha ! main teka je sebab luarannya macam salji . .



Kuih Jejari Oat

Kuih Tart Blueberry :)

Maaf ya sebab tak guna pic betul-betul . Ni gambar ehsan pakcik google je . Muehehe ! Yang sebetulnya internet teramat lah slow ya amat . Erh . Maaf ya . Lain kali kalau tenet okay , aku masukkan . . 

p/s : Minggu depan buat kuih lagi . Sambil tu melantak sikit xD