\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Perangai Harem Bila Datang Beraya
02 September 2011@11:56 PM
Assalamualaikum warrahmatullahiwabarokatuh :)


Dah masuk raya kelima tapi yang pastinya aku tak beraya sangat . HAHA . Biasalah kat KL , tak rasa nikmat beraya sangat la .. For sure , ade je kezen-kezen aku datang beraya . Best la jugak sebab dapat tengok kerenah masing-masing .. Stakat ni semua okay je sampai nak gelak guling-guling pun ada . BAHHAHAHA ! Esok ada kezen from seremban pulak datang beraya . EHH ! Biasalah umah CIK PIPI kan femess . HAHA . Semua nak serbu :P HAKHAK . Aku kata rumah je . Okay ni nak cerita pasal perangai masing-masing bila nak beraya lah kan . Kalau nak beraya tuu faham-faham lah , adat datang ke rumah orang . Kena perangai elok-elok . Ni perangai macam haremm akan membuatkan tuan rumah menjeling sampai juling . Pftttt ~


For sure perangai macam harem bila ....


- Bukak lauk pauk serta merta sejurus sampai ke rumah orang untuk beraya .


- Lap tangan sampai guna 4 ++++ helai tisu seorang .


- Melantak makanan sampai tuan rumah pun tak dapat makan .


- Membuat muka poyo sambil call menjemput orang yang tak dikenali datang ke rumah    orang untuk beraya .


- Buang benda-benda yang tak sepatutnya di sinki dapur : contoh :- Hingus / kahak / blablabla ...  Sungguh tak sopannn . EUWWWWW !


- Buat macam rumah sendiri bila semua benda ditegur . Adee jee tak kena !


- Mintak duit raya kat tuan rumah . 


- Datang beraya pagi dan balik tengah malam . 


- Paksa tuan rumah memasak ikut selera tetamu . WTF .


p/s : Tak pernah ditujukan kepada sesiapa . Siapa makan gula , dia yang terasa manisnyaa xD   SELAMAT HARI RAYA !