\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Review : Nasi Lemak 2.0
20 September 2011@3:42 PM
Assalamualaikum warrahmatullahiwabarokatuh :)


Harini lebih baik dari semalam setelah menempahh masa kesukaran . HAHA . So , harini aku nak review cerita yang aku dah tengok baru-baru ni kat wayang ye :) Cerita Nasi Lemak 2.0 ni dibintangi oleh Namewee selaku penerbit kot . HAHA . Tapi yang surenya skrip memang Namewee buat . Namewee pernah mencetuskan kontroversi di mana pernah mengubah lagu Negaraku tak lama dulu ... So , kita lupakan seketika pasal tu then cuba korang try tengok cerita ni dulu . Agak memerli sesetengah pihak jugaklah . HAHA . Tapi memang enjoy .


Kisahnya bermula apabila.....




Cef Huang (Namewee) berdepan kesukaran untuk meneruskan perniagaan makanan miliknya kerana dia gagal menyediakan masakan 'tempatan' yang diinginkan oleh para pelanggannya. Namun, bertentangan dengan masakannya yang kurang popular, dia dikenali sebagai 'Hero Huang' di kawasan kejiranannya. Cef Huang akan membantu komunitinya sehinggalah dia bertemu dengan Xiao K (Karen Kong) yang membuatkan dia terjebak dalam masalah. Untuk membolehkan dia meneruskan kehidupan ini serta perniagaan restorannya, Cef Huang perlu mendapatkan bantuan daripada penjaja gerai wanita penuh misteri (Adibah Noor), yang mengarahkan dia agar memulakan satu pengembaraan yang hebat dalam kehidupannya. Ketika berdepan pengalaman yang bakal memberikan kesedaran pada dirinya, dia akan bertemu ramai 'hero tempatan' yang memberikan sokongan kepadanya untuk menemui semula asal-usulnya serta erti sebenar yang tersembunyi dalam 'Nasi Lemak'...




Dan di sini juga aku selitkan lagu sikit .... Enjoyy !








p/s : Tak rugi tengok cerita ni : Kalau tak , aku nak tengok Johny English tapi full *sedih ...