\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Cinta ? Bukan kuasa kita...
03 October 2011@11:52 PM
Assalamualaikum warrahmatullahiwabarokatuh ...


Apsal laa tajuk barai gila ? mesti korang kata aku jiwang kan ? Okay , ini lah yang aku nak buat pengakuan sikit ni ... Tajuk di atas , ada kena mengena dengan aku ... Okay jangan terkejut please... 


Aku bukan tamak , bukan perasan tapi KENYATAAN...


Aku tak pernah mintak semua ni berlaku... Mesti ada hikmahnya... Maybe Allah suruh aku buat pilihan... Maybe... Or saje nak uji aku kan.. Yelah aku ni bukannya baik sangat pun.. Jahat pun tak sangat.. Nakal jelah :D


Pengakuan : Mak aku pernah gelar aku ' Buaya '...


Nak tahu kenapa ? Tak payah terangkan lah ye ... Zaman-zaman jahiliah dulu... Takkan mahu cerita... Aku tak HOT , aku tak CUN ... Aku tak pernah anggap diri aku macam tu ... Cukup sifat pun dah bersyukur ... Aku cerita ni bukan aku bukan nak buka pekung di dada , tetapi nak share cerita experience aku ni...


Aku ni dulu orangnya nakal tapi sekarang Alhamdulillah dah baik :)  Berkat doa kengkawan , family , aku dah berubah sepenuhnya ... Cuma perangai nak mnyakat , usik-usik tu adalah :) Then , aku ni ramai Bf dulu... Keliling , tak cukup pinggang dah ... But now , lama-lama tu ada lah kesedaran dalam diri... Dah besar panjang , gemuk , lebau , sampai bila nak permainkan laki... And then , berubahlah ke arah yang lebih baik... 


Aku berubah , tapi sekarang ni Allah menguji aku dengan ujian yang amat dahsyat.. Soal hati dan perasaan.. Memang hati dan perasaan kita yang control tapi Allah berhak untuk mengubah semua tu... Mencintai adalah kehendak kita , tapi dicintai bukan kuasa kita... So , disini aku nak memperjelaskan bahawa cinta , hati dan perasaan boleh mengubah seseorang dalam sekelip mata ... 


Hati aku sekarang ni seriously berbelah bahagi... tapi aku tak sanggup nak cerita... Kalau aku pilih dia , dia blablabla ... Kalau aku pilih yang ni plak ?? blablabla ... Ikut hati nak je kawen ikut pilihan keluarga... Tapi , tuh la yang dikatakan hati dan perasaan.. Tak boleh dipaksa... Aku redha ... Dengan siapa aku bercinta , dengan siapa aku berkahwin , aku REDHA ... 


p/s : Aku bersyukur kerana 2orang lelaki hadir dalam hidup secara serentak , tapi , aku berserah semuanya di tangan Allah...