\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Warkah Buat Adam - Part 3
13 January 2012@4:11 PM
Episod Sebelumnya - Warkah Buat Adam - Part 2


Aliya yang sedang baring di biliknya itu kelihatan sangat penat dengan aktiviti yang dianjur oleh pihak Universiti.. Masih lagi dia teringat lelaki yang memandangnya dengan pandangan yang menakjubkan...

" Siapa lelaki tu ye ? " desis hati Aliya...

 Mungkin tadi dia tidak menunjukkan perubahan pada riak wajahnya tetapi bila diingatinya balik , lelaki itu mempunyai aura tersendiri... Kacak pun kacak... Wajah lelaki itu pasti mempunyai kacukan Arab...

" Ahh ! Buat apa aku fikirkan pasal dia ? Lebih baik aku dengan buku.. Ada manfaatnya jugak ! " desis hati Aliya...

Tumpuannya beralih pada buku pula.. Sejak kebelakangan ini , dia selalu mengabaikan pelajaran malah lebih kepada aktiviti yang dianjurkan oleh universiti... Dia yang juga pelajar semester 3 dalam bidang kejuruteraan selalu mendapat pointer 3.0 dan ke atas... Tanpa disedari kakaknya yang bernama Aviera masuk ke dalam bilik.. Kerjanya bergayut dalam telefon aje !

 " Hahaha... you laa.. Ehh I tak pernah macam tu okay ? Ha yelah esok jumpa you dalam pukul 11
okay ? Sayang you  ! " katanya yang masih lagi dalam talian... Bergayut dengan boyfriendnya barangkali... Lantas dia mematikan telefon...

" Kau ni bergayut je ! Tak reti nak buat kerja berfaedah sikit ke ? " perli Aliya...

 Dia tahu kakaknya dulu seorang yang mudah jatuh cinta dan dulu juga dia digelar 'pisau cukur'... Tetapi perubahannya kini sudah mula lebih kepada perubahan yang positif... Sejak-sejak dia mempunyai boyfriend yang bernama Farid... Mungkin lelaki itu mampu mengubahnya... Sedikit demi sedikit...

 " Ehh.. aku punya suka la ! Aku tak study , lain lah macam kau.. " balas Aviera... Dia tidak mahu adiknya mengikut jejaknya yang dahulunya berperangai teruk..

" Aku study la ni.. At least aku tak ada boyfriend ! " Aliya lantas menegakkan kebenaran... Dia seboleh-sebolehnya tidak mahu ada boyfriend buat masa ini... Tetapi lelaki itu sudah menganggu fikirannya... Lelaki yang berwajah Arab... Kemungkinan kacukan barangkali... Namun hatinya cepat-cepat menepis godaan... Tumpuannya ke buku kembali...


Bersambung...