\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Tinggalkan Lelaki Seperti Ini.
22 June 2012@11:47 AM
Assalamualaikum...




Zaman moden macam sekarang ni semuanya dah berubah sangat-sangat... Kalau dulu , perempuan biasa duduk kat rumah , buat kerja rumah , dah macam surirumah , tapi sekarang ? Perempuan pun dah ramai yang mampu bekerja dan cari rezeki sendiri... Jangan ingat lelaki je yang mampu okay ? Dan juga bab-bab perangai lelaki sekarang ni... Hari ni CPT nak jelaskan satu persatu tentang perangai lelaki atau dikenali sebagai si boipren...




1. GOLD DIGGER / PISAU CUKUR.


- Tak kisah la lelaki atau perempuan sekarang ni ada sifat macam ni. hehe. CPT tak cakap semua okay ? Ada segelintir sahaja yang bersikap sedemikian.. Kalau dulu , majoriti perempuan je yang dok kikis harta laki ye dak ? Tapi sekarang , satu perubahan besar... Lelaki pun dah pandai dok kikis harta perempuan. Kena dekat perempuan sengal , memang sia-sia jelah dok kumpul harta wehh...




2. NO BUMBUNG , NO COUPLE.


- Apa yang CPT nak cakap ni bukanlah bumbung rumah atau bumbung jamban , sebaliknya bumbung kereta... Betul tak ? Lelaki sekarang pun pandai demand.. Nak couple yang ada kereta je.. Jangan cakap perempuan je okay ? Tapi tak semua lah lelaki macam tu.. Biasanya ni anak -anak ikan sukalah dok kepit dengan Mak Dara. Opss... Bukan Mak Dara blogger tu tau. Kang kena saman lak noks. Ahaks.




3. HANDPHONE / HANDSET 2,3,4,5,6......10 !


- Ni lagi satu. Mula-mula dok pakai 1 handphone je.. Konon nak telefon gepren/boipren je... Lepas tu dok beli lagi satu , dengan alasan , 'I nak call parents I yang dok jauh dalam pedalaman.. ' Ada line ke nok ? Macam handphone yang 1 tu tak boleh call parents pulak. Buang masa. Tinggalkan orang seperti ini.. 




4. MAY I TAKE YOUR ORDER PLEASE ? :P


- Selalu kalau nak pergi makan dekat tempat mahal sikit , sikit jelah kan. Macam dekat cafe ke apa , si boipren mula nak demand lah kata makanan kat situ tak sedap lah. Mahal la. Apa lah. Selalu si boipren mesti nak ajak makan kat tempat senang nak order kan , contohnya , MCD , kedai mamak. Eh please lah ? Kalau hari-hari dok kat kedai mamak , tiap-tiap kali dating makan kat MCD , mestilah muak kan ? Ingat gepren awok tu robot ke semua ? Telan apa sahaja sebab si boipren yang belanja ? Cis. Tinggal jela boipren kedut macam ni. Sebelum kahwin dah pandai kedut , apa lagi lepas kahwin...




5. JUMPA BAKAL MERTUA.


- Segelintir si boipren ni susah sangat nak pertemukan geprennya dengan parents encik boipren ni.. Sebab apa ? Ada la mula-mula bagi alasan belum ready lah , parents umrah la , parents busy lah blablabla... Tapi kalau dah lama sangat sampai setahun parents boipren tu busy , mesti ada yang tak kena.. Sama ada si boipren tu tak ikhlas nak berkawan dengan y'all ataupun si boipren tu tak serius dengan hubungan y'all... Fikir baik-baik ya !




6. CEMBURU BUTA / MENGONGKONG.


- Main fesbuk dengan siapa ? Chatting dengan siapa ? Call dengan siapa ? Meh handphone tu!  Haaaa... Mesti ada kan dapat boipren jenis macam ni... Tipu lah kalau tak ada.. Hello ?! Si gepren pun nak ada privasi okay ? Kalau dok terperap bawah ketiak boipren pun bukan ada manfaat. Si gepren pun nak ada masa untuk diri sendiri dan kawan-kawan jugak.. Lagi satu , janganlah bagi password fesbuk ke apa ke dekat si boipren... Buruk padahnya... Tak pasal-pasal jelly je hari-hari kan...




7. LOYAR BURUK / PERLI / KUAT MENCARUT.


- Bahasa melambangkan keperibadian... Kalau dapat boipren yang kuat mencarut , berloyarr buruk , kuat perli , perempuan mana je tahan ?? Kalau nak bertahan lama , tolonglah tinggal lelaki seperti ini.. Ish..ish..ish...




8. SEMUA NAK BRANDED.


- Maaflah ya ? I tak pakai barang-barang pasar malam , pasar karat , bundle blablabla.. I pakai semua barang original beli dekat Pavi , KLCC , blablabla... Nampak tak kat situ boipren anda jenis macam mana ?? Kalau semua nak branded , mesti dia nak gepren yang sepesen dengannya betul tak ?? Jangan sampai sayang boipren , anda sanggup tukar penampilan nampak lagi mewah... Sayangkan diri sendiri dulu okay ? Yang penting jadi diri sendiri...




9. MEMANDANG RENDAH / MEMBANDING-BANDINGKAN.


- Ada jugak boipren jenis macam ni... Suka membandingkan gepren sekarang dengan yang dulu... Tak cukup dengan tu , selalu memandang rendah tentang penampilan atau apa sahaja tentang si gepren.. Ketahuilah ya , perempuan ni hatinya lembut dan mudah terasa... Kalau si gepren buat macam tu dekat si boipren , mesti marah kan ?? 




10. KAKI CLUBBING / MINUM / PUKUL / JUDI.


- Zaman sekarang ni ramai perempuan pandang lelaki sebab harta je kan ? Oleh itu , siasat dulu dari mana datangnya kekayaan yang boipren anda miliki tu... Boipren yang suka dengar lagu-lagu techno , disko dll dan paling tepat sekali kaki clubbing la , dah tentu masuk club je dok menari sakan kan ? Lepas menari haus.. Dah haus tu of course sentuh minuman syaitan tu kan ?? Mustahil lah nak minum fresh orange kat tempat macam tu. Cendol , ais kacang bagai... Then , plan nak sentuh-sentuh yang bukan muhrim pulak kan ? Pulak tu kena serang dengan boipren minah tu , siap gaduh bagai dalam club... Anda nak ke boipren macam tu ? Balik 2 3 4 5 pagi.. Kadang-kadang tu dah subuh pun tak sampai rumah lagi... Pleaselah... Kalau nak jugak boipren macam ni , maknanya anda pun 2 kali 5 jugak la.. Sorry to say... 






p/s : Sekadar untuk pengajaran. Tak ada niat untuk sakitkan hati sesiapa.. Sharing is caring what.. Always remember this quotation , ' Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik , begitu juga sebaliknya.'