\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Dibebani Masalah. Aku tetap tabah..
28 September 2012@10:29 PM
Assalamualaikum.


Camera trick je tu, hehe. Latest! 

Berhabuk blog CPT ni kan? Kesian beliau. hehe. Apa-apa pun CPT bersyukur sebab dapat update blog CPT yang dah makin usang ni. Lagi dua bulan nak masuk 2 tahun dah usia blog ni. Cepat je masa berlalu...

Apa yang CPT nak sampaikan ni, memang berat. Amat berat! Sampaikan hati CPT sekarang ni dilanda kesedihan yang teramat.. Siapa sangka luaran mampu tersenyum ria, tetapi hati di dalam menangis...

CPT punya banyak masalah yang melanda sejak-sejak ni. Walaupun masalah yang dianggap remeh, tetapi persepsi orang pada CPT semakin buruk.. Malah ada yang sangka CPT ni garang, mulut jahat, celupar, perangai buruk dan macam-macam lagilah..

Apa yang terkandung kat facebook beberapa hari lepas, sememangnya dalam mood CPT yang tidak baik. Apatah lagi CPT memang meluat dengan seorang budak yang sama-sama study kat Aswara ni.. Bukan CPT benci dia, tapi perangai dia yang tak sudah-sudah kuat bermain di dalam kelas. Puas CPT cuba untuk suka dia dan berkawan sama-sama. Tapi, perangai poyo dia tu menyebabkan CPT tak suka. Annoying sangat!

Walau macam mana pun, memang salah CPT sebab marah-marah kat facebook. Habis nak buat macam mana? Nak adu pada siapa? Bomba? Polis? Askar? Forget it. CPT anggap diorang semua tu tak matang dan still lagi dalam proses kematangan umur. Jadi, CPT harap sangat lepas ni, CPT dan yang lain-lain dapat sesuaikan diri dan bergaul macam biasa. Jangan disebabkan baran CPT baru-baru ni, korang takut nak bertegur.

Kes roomate pulak? 

OMG! Lagi parah okay!

Bukan sekali, bukan dua kali, bukan tiga kali, tapi dah berkali-kali...

CPT fed up dengan apa yang berlaku dalam hostel CPT. CPT tau dorang semua senior CPT tapi CPT adalah ketua bilik dan memandangkan CPT lah yang paling tua kat dalam bilik tu. Ceritanya bermula apabila si polan ni bawa orang luar masuk bilik. Dah terang lagi bersuluh la bhai kesalahan awokkk tu!

Lepas tu, CPT yang tak tahan dengan bau busuk bilik, bersepah-sepah sampah makanan, sampah minuman, baju bersepah-sepah tak berlipat, lantai kotor macam kandang babi.. Dorang ingat CPT suka? Minta maaf.

Ya, memang aku mengadu dekat kak Maz (warden) sebab tak tahan tengok keadaan bilik tu. Pulak tu, kurang ajar pulak bila time CPT nak mandi, boleh pulak dorang yang orang luar tu potong line pergi masuk toilet. Biadap sungguh! CPT yang dah terlewat nak pergi kelas ni pun, terpaksalah akur dengan sikap dorang tu. Dan yang paling bagus, CPT dah pesan dekat seorang roomate ni, 'jangan bawak orang luar masuk hostel, bila-bila masa je, kak Maz boleh buat spotcheck!'. Cukup baik aku ingatkan, tapi?? Tak berkesan. Okay, pergi mampus lah ye.

Lagipun, CPT tak tidur dekat bilik tu sebab ramai sangat tetamu tak diundang. Rimas! After that, timbullah kekecohan bila kak Maz yang secara tiba-tiba masuk dalam bilik aku and check keadaan bilik. Kesan buruk? Aku lah mangsanya. Mangsa kena bahasa pukimak daripada salah seorang roomate. Baik sungguh bahasa beliau ye?

Memang CPT ada benda tu. Kau tak ada ke perempuan?


 Lepas tu, CPT dengan muka slumber, masuk dalam bilik dan kemas semua barang-barang peribadi letak, kunci dan mangga je terus dalam locker. Semak!

Tak pernah aku dapat kawan macam tu seumur hidup. Kesalahan sendiri dah cipta, lepas tu sedap-sedap je tuding jari kat CPT. Wth!

Well, perangai buruk diorang dah terserlah. Nasib aku kali ni dapat sebilik dengan diorang. Aku redha. 


p/s : Rasa rugi bayar rm500 tapi tak dapat tidur dalam bilik sendiri. Actually, gambar kat atas tu tak ada kena mengena. Hiasan je. Ahaks.