\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Cinta.. Natural atau Pura-pura?
02 March 2013@12:10 PM
Assalamualaikum.

Hey dear friends, jumpa lagi kat blog ni, alhamdulillah.

I don't know why today I woke up so early than the last week. Sorry my english broken a lil' bit. But I've try to get a perfect speaking day by day. Tak salah kan?

Anyway, today I want to story about love. Banyak dah kisah pasal cinta kan? terlalu banyak. Cinta pada negara, cinta pada parents cinta pada yang Esa and so on. Kindly, cinta pada lelaki.

Nowadays, cinta tu macam sampah. Even cinta tu anugerah, mostly person did'nt realize what is the meaning of love.  

Let me explain.

Love is a perasaan yang ikhlas yang wujud dalam diri tanpa kita sedari. Haaa nampak! :)

Then, love is so natural. Jangan tambah derita dalam cinta semulajadi tu.

Bercakap pasal semulajadi. Mostly, people bercinta secara semulajadi ke? Majoritinya tidak!

Why?

Because they want to feel or try something new and kadang-kadang tu boleh jadi gaduh sebab adanya sifat ingin mencuba.

Cuba tak salah, tapi have to prepare la. Jangan sampai hati orang lain boleh bernanah akibat sikap tak ready tu. 

Bercinta hanya untuk berkahwin. Betul ke salah?

I agree with that because takkan selamanya nak bercinta je kan? Baik duduk dalam rumah, main dengan kucing. So, no need to plan the wedding. Jaga kucing je lagi elok. Loving is to menyatukan dua hati untuk ke peringkat seterusnya.

Kalau bercinta untuk sedapkan diri, turutkan nafsu baik tak payah. Forget it. So, I tak galakkan budak-budak sekolah bercinta. Habis sekolah kalau nak merenyam okay jugak. Sebab dalam undang-undang mahkamah pun dah lepas. So, boleh berkahwin..

So, I want to say congrats for the other yang nak kahwin tu. Semoga berbahagia selalu. Allah will bless you.


p/s : Belum sampai jodoh. Allah knows what is the best for my life.