\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Memori Cinta - Part 4
08 October 2011@8:33 PM
Episod sebelumnya - Memori Cinta -Part 3



Masa yang dinantikan oleh Zafran.. Berjumpa dengan Qesha.. Malah pertemuan kali ketiga buat mereka itu menunjukkan betapa rapatnya mereka berdua..

" Qesha nak tengok cerita apa ? " tanya Zaf ...

 " Cerita apa-apa pun boleh asalkan bukan cerita aksi , confirm Qesha dah terlelap dalam wayang.. hehe ..." jawab Qesha yang tidak menggemarkan cerita aksi....

" Okay baiklah , layan cerita kartun nak ? Smurf ? Haha.. " Zaf berjenaka...

" Wahh ada erk ? Okay gak tu , dah lama tak layan kartun.. 3D okay ? " kata Qesha...

" Amboii nak yang mahal je... " kata Zaf cuba untuk mengusik Qesha...

 " Hahaha.. Ehh ? kata nak belanja ? kena ikhlas ya ? " Qesha membalas..

 " Hehehe, gurau ajelahh... Baikk tuan puterii " usik Zaf lagi...

Mereka pun beratur membeli tiket... Dan mula menontonnya selama dua jam... Selama dua jam mereka menonton wayang , mereka pun beralih ke kedai gambar ... Zafran yang sentiasa membawa kameranya ke mana sahaja itu , cuba untuk mencuci gambar yang diambil olehnya..

 Qesha yang bingung cuba bertanya ... " Zaf nak buatpe tu ? Cuci gambar siapa ? " tanya Qesha ...

 " Cuba Qesha tengok ni..." kata Zaf..

 " Ya Allah , bila Zaf ambil ni ?? Malunyaaa ! Sampai hati ambil gambar Qesha tak bagitau ye ... "

 Qesha seperti terkejut gambarnya diambil... " Dah memang kerja Zaf ambil gambar... Tapi kali ni special sikit.. Hehe.. " kata Zaf malu-malu...

 " Apa yang special nya Zaf ? " tanya Qesha...

 " Sebab ada seorang puteri yang sangat cantikk yang Zaf tak pernah lihat sebelum ni... " Zaf cuba untuk memuji kecantikan Qesha.. Ikhlas dihatinya , bukan untuk mengampu atau apa-apa...

Tiba-tiba hati Qesha berbisik , ' mana ada gambar perempuan lain selain aku... takkan aku kot ? biar betul mamat ni ? '

 " Err Zaf , perempuan tu Qesha ke ? " Qesha bertanya tapi dengan muka yang malu-malu...

 " Yelah , mana ada gambar perempuan lain selain Qesha.. So sweet ! " Zaf memuji Qesha...

 " Hee memandai je Zaf ni la... Qesha biasa-biasa je... " jawab Qesha yang kelihatan seperti hilang arah kerana malu yang melampau..

" Hehe.. seriuslah.. Zaf ikhlas.. Nahhh ! Ambil gambar ni.. Zaf nak Qesha simpan ... " kata Zaf..

" Gambar semua ni ? terima kasih Zaf ! " jawab Qesha dengan hati yang gembira...

 Sungguh dia tak menyangka gambarnya diambil secara senyap... 'Cantik jugakk' pujinya di dalam hati...

" Sama-sama Qesha... Jom kita balik .. Nanti Mak Zah tertanya-tanya pulak mana perginya anak dara jelita dia ni ... " usikk Zaf..

 " Hahaha.. cantiklah sangat.. Okay jom ! " jawab Qesha...

 Mereka pun beransur pergi dan meninggalkan kenangan yang terindah walaupun tercipta hanya seketika.. Itulah memori mereka... Bibit cinta mula berputik di antara Qesha dan Zafran...


Bersambung...