\
Cik Pipi Tembam





profile chat entries credits +follow home



Memori Cinta - Part 5
09 October 2011@8:47 PM
Episod sebelumnya - Memori Cinta - Part 4



Sedar tak sedar mereka dah berkawan lebih dari tiga bulan... Dan itu membuatkan hati Zafran membuak-buak ingin meluahkan perasaannya... Tetapi hasratnya itu diluahkan melalui panggilan telefon sahaja... Sedang elok Qesha selesai menunaikan kewajipannya sebagai seorang muslimah , tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi... Panggilan dari Zafran.. Lalu Qesha mengangkat...

 " Salam.. Qesha tengah buat apa ? "

 Maka Qesha membalas , " Waalaikumsalam.. Baru lepas solat.. Kenapa Zaf ? "

" Zaf nak tanya Qesha sesuatu.. Tapi promise jawab dengan jujur.. "

 Qesha kehairanan... Lalu membalas..

 " Baik , apa dia ? " Qesha bertanya...

 " Qesha ada tak perasaan apa-apa kat Zaf ? Maksud Zaf , Qesha suka Zaf tak ? "

 Qesha pun menjawab , " Suka ? suka macam mana ? kawan atau lebih dari kawan ? " Zaf membalas..

" Lebih dari kawan " Zaf menunggu jawapan Qesha dengan hati yang gugup ... Kalau kalau perasaannya hanya bertepuk sebelah tangan...

 " Hurmm.. Qesha memang suka Zaf... Tapi,... Qesha tahu Zaf kan mesti dah ada girlfriend.. "

 " Siapa kata Zaf dah ada girlfriend ? Zaf single mingle okay ... Takpe , asalkan Qesha dah bagitau perasaan Qesha kat Zaf... Terima kasih banyak-banyak... "

 Kini giliran Qesha pulak untuk bertanya... " Perasaan Zaf kat Qesha plak macam mana ? " Zaf menjawab...

 " Actually , Zaf dah mula jatuh cinta sejak pertama kali Zaf nampak Qesha bermain dengan budak-
budak tu.. Lebih-lebih lagi lepas accident kereta tu.. Hati Zaf macam dah melekat kat Qesha... Cuma Zaf malu jugak macam Qesha.. Rupanya perasaan kita sama.. Hehehe...

Qesha menjawab..." Tuh lah pasal .... Tak sangka pulak kan ? "

 " A'ah.. sekarang ni Zaf nak tanya... Sudi tak Qesha jadi teman Zaf ? Maksud Zaf , jadi girlfriend Zaf ? "

Akhirnyaa Zafran mengeluarkan niat sucinya itu... Setelah dipendam selama tiga bulan...

 " Haa ? Ermm , tapi dengan satu syarat ... " Qesha memberi syarat..

" Okay , apa syaratnya ? " " Belanja Qesha makan esok .. ! "

 " Laa itu je ? No problem.. So , sekarang kita dah declare kan ? "

 " Yes ! " jawab Qesha...

 " Thanks sayang.. " kata Zaf buat pertama kalinya...

 " Apa dia ? haha.. " Qesha mengusik ...

" Thanksss sayangggggg !!!! " Zaf menjerit sedikit...

 " Hahahaha ! Qesha saje je.. Nakkan kepastian.. " Qesha mengusik lagi..

 " Nakal ye ! Okay esok set ya ! Zaf ambil Qesha esok pukul 12 okay ? " tanya Zaf...

 " Alright big boss ! " jawab Qesha sambil tersengih-sengih...

 " Okay , dah pergi tidur... Jangan lupa baca doa ye ... Jangan buat peta pulak.. ! " giliran Zaf untuk mengusik...

 " Amboii kemainn dia.. Yelah boyfriendku.. Bisa diaturr ! " Qesha menjawab...

 " I love you " kata Zaf dengan penuh romantik...

 " I love you too " sahut Qesha...

Kemudian kedua-duanya mematikan panggilan mereka.. Esok , bermulalah agenda baru bagi mereka berdua.. Sahh menjadi pasangan bercinta !


Bersambung...